25 februari 2003

 
Mama vertelde dat je bij oma en opa vertelde: Mauw wasse buiten poes kijke Dat is de eerste keer dat mama en papa weten dat je tijdsbesef hebt, iets wat al gebeurt is ook zo aangeven. Je kon al wel vertellen of meer laten zien eigenlijk als je je ergens aan bezeert had hoe het dan gegaan was.
En bellen blazen kan je ook al.

19 februari 2003

 
Vandaag heb je papa laten zien dat verschillende dingen blauw zijn. Je weet wat kleuren zijn. Maar de kleur van je broek was wel moeilijk, omdat papa niet zo goed wist of die nou bruin of geel was.

17 februari 2003

 

FFFfffffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!

Je kan een vlammetje uitblazen.

16 februari 2003

 
het was lekker zonnig weer dus een dagje Veluwe…dachten we ;-) De koffie en de appelgebak in de herberg te kootwijk was okee. De open haard trok, was warm en gezellig. Meestal loop je de hele dag “buiten”te roepen maar nu hoefde het niet. Het was brrrrr buiten en dat vuurtjes was eigenlijk wel erg leuk. Toch wilden pappa en mamma naar buiten. In de rugdrager begon je al flink te protesteren, maar oook op pappa’s nek was niet goed. Mamma mamma…met uitgetrekte handjes. Maar mamma vind je veeeeeel te zwaar…dat houdt ze maar een klein stukje vol. Dat werd dus stoppen en stilstaan, telkens maar weer. Na een half uurtje kootwijkerzand, wat best wel mooi was, zijn we maar weer huiswaarts gegaan.

15 februari 2003

 
Vandaag heb jij je eerste demonstratie meegedaan. Het was een grote. Het was de grootste sinds een demonstratie die papa en mama hebben gelopen in 1985. Toen kenden papa en mama elkaar nog niet hoor. Deze vandaag waren er 70 000 mensen. Dat is veel. Zoveel hadden ze er niet verwacht. En deze demonstratie in Amsterdam was op dezelfde dag als in een heleboel andere landen waar ook mensen liepen voor hetzelfde. We vinden allemaal dat de Verenigde Staten niet zomaar Irak mogen aanvallen. Dat vinden we niet omdat de regering van Irak zo lief is. Maar omdat we allemaal denken dat er regels zijn waarbinnen aanvallen mag en anders niet. En ook dat er maatregelen moeten zijn getroffen voor na de aanval, zodat het goed komt met de mensen die er wonen. Daarom hebben we gedemonstreerd vandaag. Het was wel een beetje koud. Maar papa vond het leuk dat jij mee was. Papa

12 februari 2003

 
Drie dagen terug maakte je een mooie tekening met de krijtjes die mama je gegeven heeft op een vel papier van een rol. Je eerste tekening eigenlijk. Ik heb hem opgehangen op de deur van de studieruimte. Op dit moment vind je auto’s en vissen erg interessant en die zaten dan ook in je tekening. Je wees ze papa aan en dat deed je de volgende dag ook.
Gisteren was je voor de eerste keer echt ziek, met koorts, snipverkouden en toen moest je ook nog spugen. Je was zo zielig, maar wel lief. Vandaag gaat het gelukkig alweer wat beter.
Ook weeg je nu 13 kg, ben je ongeveer 84 centimeter groot en zei je vandaag iets dat leek op appelstroop en dat bedoelde je ook. Knap hoor. Papa

06 februari 2003

 
Je hebt nog geen besef van tijd en papa vergeet dat vaak. Dan zeg ik dat we eerst wat gaan eten en dan naar buiten. Dan zeg jij ‘buiten!’ en ben je daar niet meer van af te brengen. We moeten dan naar buiten. papa

05 februari 2003

 
Wij zijn vandaag naar de speeltuin geweest in het Oosterpark, ook al was het een beetje nat. Dat vond jij erg leuk. Je kon schommelen, wippen en glijden, eerst het rijk voor jezelf en later kwam er nog een kindje. Als papa vroeg of we boodschappen gingen doen, dan zei jij ‘neeneenee’, schuddend met je hoofd en met je vingers naar de grond wijzend. ‘Ik wil hier blijven’, betekent dat. Dat wijzen vindt papa erg grappig. Mama vertelde dat je dat al eerder gedaan hebt.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?