24 mei 2003

 
Je zit nu nog bij papa op schoot en zegt net tegen mij over een kastanje die hier toevallig lag en wij gepakt hadden: “tjrug doen” Daar zitten een r en een g in! En dat is wel goed, want daarvoor zei je ‘toch doen’ en dat begreep papa niet zo goed.
Ook niet vergeten: musjiek, ssinga en dansa en sspringa en bij verdriet ‘Stee huila’ Papa

23 mei 2003

 

Hiep hiep hoera.....

Twee jaar alweer!

21 mei 2003

 

Een, twee drie, vier...

twee bezem. Het gaat om plumeaus, maar je telt. En eigenlijk deed je dat een paar dagen geleden al, ook al zei je bij de vierde tree vijf (twee keer). Een dag of drie, vier geleden kwam papa op de computer drie stukjes geluid tegen. Mama heeft dat van jou opgenomen toen je twee maanden oud was. En je stem is al te herkennen.
 

Babbel

je klets de oren van onze kop. Elke dag weer nieuwe woordjes. Af en toe moeten we goed ons best doen om te horen wat je zegt.

Sentjie- centje
Visje mauk- flesje melk
Ommesom-andersom
Stee- Sterre
Puu-prapluu
Beeze- bezem
Anbouwen- aanbellen
Bouwen-bellen
Soon-telefoon


Alles wat je kunt aantrekken kan je al benoemen. En tegenwoordig wil je het ook zelluf uitzoeken en zelluf antekken, al gaat dat met veel frustratie gepaard. Mamma hellupt dus wel.

Dieren zijn favoriet. Je gaat dan ook graag naar Artis en de kinderboerderij. De Sjaf en de Onechant zijn je lievelingsdieren maar ook sissen, seitjes en sjapen bezoek je graag. Apies moet je tegenwoordig sjien en niet kijken.

In de speeltuin is een sjomme en kun je glijen. Ook is er sand en dat is leuk.

In, op, af, eronder en bovenop geven leuke perspectieven.

De L kan je nog niet zeggen dus we sjapen in bed en er zijn sjapen in de wei. Seitjes zijn er omdat we de nog niet zo graag uitspreken. En omdat de R ook zo moeilijk is heeft pappa ange hajen en die moet je bosje net als je tande.

Je maakt al hele zinnen:
Pappa ook gote stoel zittuh
Mamma doekie omdoen
Mamma opppesaen
Stee sjoene Awa lope

Mamma

Ja en wat mama zegt, Natasja vertelde vorige week dat ze bij Mila tot 84 woorden kwam. Dat is ook al best veel. Papa

17 mei 2003

 

Tent

We kregen een nieuwe tent. Die gingen we profopzetten bij de Gaasperplas. WE hadden thee en koekjes mee. Toen pappa en mamma bezig waren met het afspannen schonk jij nog een kopje in en goot hete thee over je hand. Dat deed erg pijn. WE gingen naar de eerste hulp. Je kreeg pijnstillende zalf, een verbandje en een ballon. Als troost aten we patatjes.
We zijn wel erg geschrokken hoor, vandaag.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?