31 oktober 2003

 

Een, twee, drie, vier

30 oktober 2003

 
Vorige week riep ik:"Ik ga je plat knuffelen", en ik pakte je je lekker beet. "Nee, nee, mamma. Diet doen mamma!", riep je huilend: "Ik diew diet pat". En de traantjes liepen over je wangen. Ik heb je uitgelegd dat je niet echt plat zou worden, maar dat het een extra lekkere knuf was. Sinds die tijd kom je me dagelijks een paar keer 'patkuffe'. En vanavond, toen ik je naar bed bracht riep je steeds maar weer:" nog een keer patkuffe, nog een keer!".

29 oktober 2003

 
Vandaag waren we met Dirk en Alex naar Artis. Je was erg moe omdat je erg slecht had geslapen vannacht. Ik had je verteld dat Dirk de pappa van Alex was maar toen hij de trein uitstapte was je toch erg teleurgesteld dat het een "man" was ;-). Je besloot dat het dan maar beter was om te gaan slapen en tot aan de zeehondenshow bleef je onder zeil. Gelukkig kwam alles goed en besloten jij en Alex in het apenhuis om vriendjes te zijn. Op de terugweg had Alex blijkbaar genoeg van ons, dames, en besloot op zijn beurt in slaap te donderen. Wil je alle fotoos zien klik dan op de foto.

28 oktober 2003

 

Internationale contacten

Vandaag was het volgens de voorspellers de laatste mooie dag deze week. Toen ik uit mijn werk kwam om twee uur, werd je net wakker. Er was nog genoeg tijd om fijn naar buiten te gaan. Op de hei bij Blaricum heb ik vroeger voor het eerst bewijs voor het bestaan van kabouters gezien. Je oma zong daar ook altijd het liedje over waar de kaboutertjes wonen. Vroeger was er op de tafelberg een fijn pannekoekenrestaurant. Nu is er een chic restaurant met een fancy franse keuken :-(. De hei was prachtig, met die zon. Maar eerst moest je in het bos een boom knuffelen.
Je had je schepje en je harkje mee. Die moesten mee ondanks dat mamma had verteld dat er geen zandbak was. De zandpaden werden opnieuw door jou aangelegd. Er liepen ook schotse hooglanders rond. Eerst vond je ze niet interessant, want je moest kabouter spillebeen nadoen en ook nog stenen zoeken. Toen het te koud werd zijn we in Laren een pizza gaan eten. Daar speelde je vertoppertje met Collina, uit Wales. En op de terugweg zongen jij en pappa achterin de auto kei en keihard Advokaatje leef je nog. "Nog een keer, nog een keer", riep je telkens.

En thuis hebben we meteen de fotoos van onze nieuwe digitale camera op de computer bekeken. En toen zagen we ook dat de pappa en mamma van Stefania uit Italie hier zijn geweest ;-))
mamma

27 oktober 2003

 
Sterre weet al welk knopje ze op de computer moet indrukken om winamp te starten. Dan kan ze naar zichzelf luisteren op haar eigen blogsite. En scrollen over de pagina lukt ook wel. Da’s pas interactief! Knap hoor! Kusje, papa
 
"Winkeltje spelen mamma!" Ik heb eigenlijk niet zo'n zin. Ik wil de krant lezen. Maar okee.... we gaan winkeltje spelen. Je rent op je kleine beentjes om alles klaar te leggen. Op een tafeltje komen de broodjes, de houten plakken tomaat, een ei, een stuiterbal, twee luiers, een speelgoedmes en nog meer.
"Jij bent winkelmassjouw". Ik ga zitten achter het tafeltje. Jij zoekt nog even je portemonee op en controleert of er centjes inzitten. Je rugzakje gaat in je winkel (poppen)-wagentje en triomfantelijk rij je even later mijn winkeltje binnen. "Dag massjouw", zeg je: "Ek kom brood kopen". We wisselen de benodigde beleefdheden uit, ik krijg een centje, en ik help je met de boodschappen in je tas doen. "Dahaaaaaaaaaaaaaag massjouw, tot de volgend keer", zwaai je me na. Je neemt het winkelwagentje mee naar huis. Je zegt dat je alles in de keuken thuis gaat 'opsjuimen'. "Ha", denk ik, en pak de krant. Maar dat was toch niet jouw bedoeling. Er wordt toch maar niet opgesjuimd en je raced met je wagentje terug mijn winkeltje in, gooit alle boodschappen weer op het tafeltje, doet een greep in de kassa en vult je portemonnee weer aan. "Sooooo....nog een keer kopen", zeg je, en regelt verder in je eentje alle transacties. De krant blijft ongelezen.

26 oktober 2003

 
Als je met blokken wilt spelen, dan wil je altijd een ‘tuinhek maken’. En dat kan veel vormen hebben hoor, zelfs een toren. Gisteren hebben we een blokhut gemaakt en een bankje waar jij op kon zitten. Wat je ook heel mooi vind is als papa een glijbaan maakt voor kralen. Ronde, hoewel als het aan jou ligt alle vormen mogen. Die rollen dan de kamer door. En dat vindt Maziekie ook leuk. Kusje, papa
 
Vandaag scheen het zonnetje. Samen met Natascha en Mila gingen we naar Artis. Op een bankje aten we fruit. Mila had een bakje met stukjes van een handpeer en jij had een bakje met gestoofde peertjes. Die vind je erg lekker. "Wil je ook een peertje van Mila proeven?", vroeg ik. "Nee", zei je:"Die moet ik niet. Zijn diet lekker. Die komen uit de boom. Rooie peertjes zijn dauw lekker. Hep mamma gekookt. Komt diet uit boom".

25 oktober 2003

 
Soms vraagt papa zich af of je hem in de maling neemt. En hoe. Je kijkt papa uitdagend aan en begint nadrukkelijk een hele zin alle woorden precies op de goede plaats af te breken. Zo, dat kan je dus ook. Je weet nog niet wat let-ter-gre-pen zijn, maar je kan het al wel. papa

24 oktober 2003

 
We hebben koekjes gebakken vandaag. Wil je ook?

22 oktober 2003

 
We zijn naar Artis geweest. En dat was leuk, er was een nieuwe mannetjesolifant. Hij is kleiner dan de twee mevrouwen die er al woonden, maar ze vinden hem leuk. Met hun slurven krullen ze in elkaar of krijgt hij een tik voor zijn billen. Is grappig, leuk. En toen we verder liepen kwamen we bij de chimpansees. Daar was een babychimpansee. En die kreeg de borst. Twee jongetjes zagen dat. Die jongetjes vonden dat interessant. En die riepen hun mama erbij. Maar de mama’s van die jongetjes moesten een beetje lachen dat ze dat zagen, zeker toen de mama zo draaide dat iedereen het goed zien kon. Dat vond jouw papa raar van die mama’s. Want de borst geven is toch heel gewoon?
 
Na het tanden poetsen en handen wassen vanavond verstop je je handjes in de handdoek."Effe handen drooghouden", zeg je!

Bij het bekijken van allerlei plaatjes op de computer waar je zelf veelvuldig op te zien bent roep je luidkeels: Sterre Beekhoven, en nog een Sterre Beekhoven....en nog een. Dat is de eerste keer dat je je achternaam zegt.

20 oktober 2003

 

Aaibeesje

Je kreeg vandaag een kadootje van mamma. Je kunt nu broodjes snijden in je keukentje, net als Mila. Er zat een mooi papiertje om je pakje, met aaibeesjes.

19 oktober 2003

 
Vandaag wilde jij wel wat voor papa gaan koken. Papa lette even niet op, want met de afwas bezig. En toen kwam jij met je IKEA-speelgoedmes, die moest schoon. Je had meteen een heel klein pompoentje van onze moestuin in tweeën gesneden. Knap hoor. Papa heeft je bedankt en hem weggelegd voor het avondeten. Kus, papa
 

Raadseltje

"Alsjeblieft Sterre"
"Takkietauw mamma"

18 oktober 2003

 

BOB

Een dagje bij oma in Heerhugowaard. Je hebt je poppenwagen mee. Je wil hem niet meer duwen en laat hem staan op de gang. Oma vraagt:"BOB jij of BOB ik?", waarop je oma vragend aankijkt en fronst. "Bob is Doman's bossie dinken Ingeborg" ;-)))

16 oktober 2003

 

Patatjes

We eten patatjes vandaag! Hoihoi, zeg je. Met boetenaise en kapsok ;-)))

07 oktober 2003

 

Maziekie

Vandaag heb jij besloten dat poes Maziekie gaat heten. Je luisterde naar muziek van Dick Scheele en dat vond je leuk. En toen zei je poes heet Maziekie. En dat wist je zeker, want je hield het vol. En wij vinden dat ook een leuke naam

06 oktober 2003

 

Mieuw!

Sinds gisteren heb je een poesje. Het is ongeveer 12 weken oud nu. Hij is zwart, met een beetje wit op zijn bef. We weten nog niet hoe het gaat heten. Kapoe misschien? Dat is jouw woord voor als iets geheim of speciaal is. We hebben hem gisterochtend gehaald en van je middagslaapje werd je even wakker hoorde ik over de babyfoon, je zei: poesje poesje poesje. En toen heb je nog even geslapen op mijn schouder. Hij is lief, laat zich gemakkelijk aaien en spint dan. En toen wij vandaag een glijbaan van blokken maakten om kralen langs te rollen, ging hij achter de kralen aan. Hij slaat tegen de knijper die papa daarvoor heeft opgehangen. En je hebt hem ook geaaid. Je glimt de hele tijd. Papa

This page is powered by Blogger. Isn't yours?