25 juni 2004

 

telefoniciteit

Er zit een nieuw lampje in je SesamstraatElektro-spel. Hij doet het! Er wordt even later gebeld door het energiebedrijf en als ik de telefoon weer neerleg, vraag je met wie ik gebeld heb. "Met een mevrouw van de electriciteit", zeg ik. "O", wijsneus je:"Zeg die mevrouw van de telefoniciteit dat mijn lampje het al lang doet hoor. Als hij weer stuk gaat dan bellen we wel weer! Okee?".

20 juni 2004

 
Je trekt met je hark een spoor op het kiezelpad. "Kijk mam", zeg je:"een paardenweg". "Een ruiterpad", corrigeer ik je. Dat is wat je bedoelt. Dat heb je vorige week op de camping bij Mila geleerd. Ik laat je zien hoe de hark het paard kan zijn en je rijdt op het harkpaard over het ruiterpad. Een mevrouw op de fiets die jouw paadje kruist en vriendelijk vraagt of je lekker vliegt op je harkje, roep je boos na dat het toch ongehoord is dat ze zomaar met haar fiets jouw ruiterpad berijdt. "Dat mag toch niet mamma?", zeg je verontwaardigd. En nog een kwartier lang sputter je bij elke passant die niet weet dat alleen paarden mogen passeren.
 
Op de tuin doe je graag wat wij doen. We proberen creatief te zijn in het verzinnen wat jouw bijdrage kan zijn bij ons in de buurt. Ik rooi de knolletjes uit de groententuin en jij stopt ze in een plastic zakje. Als ik even niet oplet zitten er meer knolletjes in je zakje dan ik je gegeven heb. Als ik uitleg dat die echt nog niet uit de grond hoefden omdat ze nog een beetje te klein zijn probeer je ze weer terug te stoppen. "Nee schatje", zeg ik: "dat gaat nu niet meer, laat ze nu maar in je zakje." "Ja maar..." snik je :" Ja maar das toch zielig. Als ze zo klein zijn moeten ze bij hun moeder blijven."

19 juni 2004

 
Mam?
huhuh
Mam?
huhuh
Mamma, je moet JA zeggen
Ja
Mam?
Ja
Mamma?
Ja
Mamma?
Jaha Sterre
Nou mamma, nou.... nou....nou...weet je mamma?
ja?
NOU...nou...nou.... Mamma?
Jaaaaaaaa?
Ik weet het niet meer!

15 juni 2004

 
Die vlaggetjes zijn voor het feest. Voor het voetbalfeest. Ik vindt dit feest niet leuk. Alle ooms kijken televisie. En Sylvia is boos op de televisie. Dat is toch raar mamma?

12 juni 2004

 
We logeren een nachtje in de caravan bij Natascha, Menno, Mila en Fenna.Kijk mamma", zeg je :"D'r hangt een geel vlaggetje op de caravan, op ONZE caravan.... das voor als MIla en ik weglopen. Dan kan het vlaggetje ons weer vinden".

10 juni 2004

 
In Frankrijk eten de mensen barbeque. En de buren wonen in caravans.

06 juni 2004

 

putje

Een putje in de grond en daar gaan wij dan in wonen, met een deur en met raampjes. In Frankrijk, want daar waren we vorige week. In een houten putje!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?